kedi saldırganlığını yönetmek için yatıştırıcı feromon difüzör ürünleri Haberler
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

kedi saldırganlığını yönetmek
 
 
için yatıştırıcı feromon difüzör
 
ürünleri Haberler
 
Kediler, çok bağımsız olmaktan yakın bir yerde yaşamaya kadar değişen, sosyal olarak çok esnek hayvanlardır. Etkileşimleri, erken yaşta yaşanmış deneyimler ve ayrıca kaynakların mevcudiyeti gibi çeşitli faktörlerden etkilenir.
Akraba oldukları diğer kedilerle karmaşık bağlar kurabilmelerine rağmen, normalde diğer yabancı üyeleri kabul etmezler.
Bazı durumlarda, bu hayvanlar öğretmenleri tarafından kendilerini özdeşleştirmedikleri bir sosyal grupta yaşamaya zorlanır ve kaçamazlar. Bu, çok kedili bir ev ortamında yaşayan kediler arasında sosyal gerginliğe ve saldırganlığa yol açabilir ve sonuç olarak lezyon ve terk edilme riskini artırır. Bu tür çatışmaların tedavisi genellikle zor ve uğraştırıcıdır ve sıklıkla zor bir tam çözüm olarak kabul edilir.
Yavru kediler normalde en uygun sosyalleşme dönemi olan "hassas dönem" sırasında, 2 ila 7 haftalık olduklarında sosyal bağlar oluştururlar. Merakla, kraliçe bu dönemde kediyi yatıştıran doğal feromonu serbest bırakır. Tesadüfen ya da değil, yavru kedilerin çok az çatışma ve rekabetin olduğu bir grup ortamında yaşamaları da bu dönemdedir.
Doğal kedileri yatıştıran feromonun sentetik bir analoğu geliştirildi ve şu anda ticari olarak temin edilebilir. Önceki bir çalışma, anne feromonlarının, bunlara maruz kalan yetişkin kedilerde kontrollü bir süre boyunca agresif etkileşimleri azaltabileceğini göstermiştir.
Bu çalışmanın amacı, bu sentetik feromon analoğunun çok haneli bir kedi ortamına eklenmesinin, aralarındaki saldırganlığı azaltabileceği ve sosyal bağlantıları iyileştirebileceği ve esenlik hissini artırabileceği hipotezini test etmekti.
28 günlük bir tedavi periyodunun klinik etkinliğini değerlendirmek için çift kör, randomize, plasebo kontrollü bir saha çalışması yürütüldü. Bu çalışmaya 2-5 kediden oluşan çok kedili 42 hane dahil edildi. Çalışma grubu 17 haneden oluşuyordu ve geri kalan 25 hane plasebo grubuna dahil edildi.
Aynı evdeki kediler arasındaki saldırganlığın sıklığını ve şiddetini değerlendirmek için bir metrik oluşturulmuştur. On iki farklı davranış analiz edildi ve her bir parametre puanının toplamından toplam puan elde edildi. Ancak davranışlar kedi sahipleri tarafından incelendiği için sonuçların güvenilirliği sınırlıydı (örneğin, pasif agresif davranışlar fazla veya az temsil edilebilir).
Yazarlar, dişi kedilerin karşı cinse kıyasla kurban olma ihtimalinin iki kat daha fazla olduğu sonucuna varabildiler. Ancak iş saldırganın kimliğini belirlemeye geldiğinde ikisi arasında hiçbir fark bulunamadı. Ayrıca yazarlar, sentetik feromon kullanılan hanelerde 21 günlük süre sonunda bazı saldırgan davranışların önemli ölçüde azaldığını tespit edebildiler.
Yazarlar ayrıca, çok kedili bir evde 4 hafta boyunca kedi yatıştırıcı bir feromon difüzörü ile tedavinin de saldırgan davranışın yönetimi üzerinde yararlı bir etkisi olduğunu bulmuşlardır. Sahiplere ayrıca, kurul onaylı bir veteriner davranış uzmanı tarafından kedi davranışları hakkında bilgi verildi ve bu da tedaviye başlamadan önce bile agresif davranışlarda bir azalmaya yol açtı. Bu, yazarları, bu feromonların bir davranış değiştirme programına tamamlayıcı olarak eklenmesinin çok faydalı olabileceğine inanmalarına yol açar.
 
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 

  

 

 
 




:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 449
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 29 / 1 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی